RTK мрежа в Нинбо, Китай

В края на 2017г. Аеро Вижън ЕООД взе участие на Международната конференция за „Нови материали и технологии в индустриализацията“ в Нинбо, Китай. На конференцията Аеро Вижън представи върхови технологии и иновативни решения в областта на отбраната и сигурността с използването на безпилотни летателни апарати.

В продължение на конференцията Аеро Вижън ЕООД взе участие в иновативен и изключително предизвикателен проект в оптимизацията на автомобилния трафик.

Надеждното решение за оптимизация на трафика в контекста на „Умни градове“ включва изграждане на мрежа, осигуряваща високо точно позициониране с помощта на RTK (Real Time Kinematics), с чието използване се дава възможност за автономно управление на автомобили по вече съществуващата инфраструктура на града и областта.

От друга страна, оптимизацията и пренасочването на трафика може да се осъществи посредством дистанционен мониторинг, който да осигурява точна и надеждна информация чрез използването на мрежа от безпилотни летателни апарати и общ координационен център.