Проектиране и изработване на безпилотни летателни апарати

Аеро Вижън ЕООД е основана през 2015 г. в гр. София, България и е една от най- бързо развиващите се компании за безпилотни летателни апарати в страната. Компанията се състои от екип, притежаващ безценен опит в областта на авиационната електроника, навигационни системи и оборудването на въздухоплавателни средства, тяхната силова установка и софтуерното осигуряване на системите на борда. Членовете на екипа имат повече от 40 имплементирани оптимизации в сферата на авиацията, машиностроенето, прецизното земеделие, прецизното строителство, мехатроника; разработване на иновативни софтуерни решения и апликации.

Аеро Вижън ЕООД

Нашият основен фокус е проектиране, изработване на специализирани безпилотни летателни апарати (БЛА) и тяхното специфично използване за различни дейности, като прецизно земеделие, прецизно строителство, картографиране и отбрана и сигурност.

Специфичните и отговорни сфери, в които развиваме нашия бизнес, строго регулираните пазари, на които работим, непрекъснато повишаващите се изисквания на нашите клиенти и партньори, поставят високи изисквания към квалификацията на персонала. Затова и Аеро Вижън ЕООД се стреми да осигури високо качествено обучение, отговарящо на всички изисквания на страните от Европейския съюз и Главна Дирекция „Гражданска Въздухоплавателна Администрация“.

Workswell WIRIS® Enterprise

Workswell WIRIS® Enterprise е мултисензорна камера, която е специално проектирана за използване с безпилотни летателни апарати (UAV/UGV) или дронове. WIRIS OS и интегрираните сензори предоставят безпрецедентни възможности за въздушни изображения за редица търговски приложения с дронове, включително топлинни инспекции, приложения за сигурност, противопожарни, геоложки, археологически, горски проучвания и екологични изследвания.

Workswell WIRIS® Enterprise е проектирана преди всичко като камера за мониторинг. Термокамерата е оборудвана с LWIR микроболометричен сензор с разделителна способност 640 × 512 px (в диапазона 7,5 – 13,5 μm) и с функционалност на режима на супер разделителна способност, предоставяща опция за получаване на крайната термограма в разделителна способност 1266 x 1010 px.

Първата RGB камера е с 16Mpx резолюция, която е предназначена основно за изображения с висока разделителна способност и картографиране на терена. Втората RGB камера е с Full HD (1920 x 1080 px) резолюция и най-важното е, че предоставя абсолютно ненадминат оптичен ултразум 30x в реално време, който е подходящ за приложения за отбрана и сигурност.

ARCAS 2300™ е най- новият и иновативен продукт от Аеро Вижън. Отличава се с изключителна здравина и дълъг полет – недостижим за повечето мултироторни системи за пръскане на пазара.
Безпрецедентната точност на позиционирането, както и изключително надеждният автопилот, осигуряват точно третиране на посевите и надеждна работа при силен вятър и големи надморски височини.
Подходящ е за различни задачи за пръскане и може да бъде снабден с различни дюзи, за да се осигури ефективна работа и високи резултати в полето.
ARCAS 2300™ осигуява нормално полетно време от 1 ч и ефективно пръскане на 20 ha/ч.

HKR-3 Hornet – Дрон за специални операции

Аеро Вижън ЕООД в партньорство с Безпилотни Обследвания ООД разработи нов тип мултиротор. БЛА е проектиран така, че да отговаря на всички високи изисквания на правителствените органи, като специални сили на полицията, охранителни компании, служби за търсене и спасяване, митнически агенции, пожарни отряди.

HKR-3 е предназначен за използване в много тежки условия и неговата устойчивост осигуряват надеждно решение при провеждането на различни операции. Ниското ниво на шум и малки размери осигуряват на оператора възможност за бързо привеждане в действие, лесна работа и използване зад линията на противника.