Интер Експо Център в партньорство с Консорциум „Международно дрон изложение“, на който Аеро Вижън ЕООД е член, в периода 20 до 23 октомври проведе първото по рода си изложение в България, и на Балканите за безпилотни апарати и системи.

Изложението бе проведено под патронажа на президента на Република България Румен Радев,  който в поздравителния си адрес към изложителите отбеляза засилващия се интерес на широката публика, бизнеса и държавните органи към дистанционно управляемите системи и внедряването им в различните сфери на индустрията, отбраната и използването им за частни цели.

В изложението участваха Института за космически изследвания и технологии към БАН, Асоциацията на българската авиационна индустрия, Българската федерация по авиомоделизъм, Асоциацията за свръхлеката авиация в България, Българската федерация по авиомоделни спортове, Асоциация  „Обединено Дрон Общество“, Военна Академия „Г.С. Раковски“, Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“, Професионалната асоциация по роботика и автоматизация /ПАРА/, София Тех Парк, Клуб „Дрон Екстрийм“ и много други. Общо повече от 90 български и чуждестранни бранда участваха в изложението. Присъствието на изложението на компании от българската отбранителна индустрия показва големия интерес и възможности за създаването на безпилотни системи с военно и двойно предназначение и от български производители.

Изложението беше разгледано от над 4000 посетители от различни възрасти и професии, голяма част, от които специалисти в областта на безпилотните апарати. Също така не малка част от посетителите бяха частни лица, които използват подобни апарати за лични цели – професионално или за забавление.