От началото на месец март Аеро Вижън ЕООД разшири сътрудничеството си с NATO като започна съвместна развойна дейност с центъра за обучение на NATO за обезвреждане на експлозиви (Explosive Ordnance Disposal Centre of excellence) в Тренчин, Словакия.

Центровете за върхови постижения (COE) са ключова част от по-широката рамка на НАТО и имат ключов принос за трансформацията на Алианса. Те осигуряват осезаеми ползи за НАТО, като развиват и предоставят реален капацитет, като същевременно са център за експертни познания по темата в своята конкретна област. Наред с други неща, те предоставят: задълбочени проучвания и изследвания в ключови области, както и експертиза по предмет на обучение и упражнения; те подкрепят събирането и разпространението на извлечени уроци, допринасят за развитието на доктрините и предлагат подходящи курсове за държавите-членки на НАТО и други страни партньори.

Със сътрудничеството си с Аеро Вижън ЕООД, центъра ще има възможност да интегрира Безпилотни Летателни Апарати от най- висок клас, снабдени със специализирано оборудване, което да осигури автономно и безопасно локализиране на различни видове боеприпаси.